Bułki Paleo z kalafiora i cukinii

3 października 20170
12418774_189000651450632_1349863310427193078_o-e1507020955327.jpg

Składniki:
2 średniej wielkości kalafiory
2 cukinie
4 ząbki czosnku
koper włoski


Wszystko zmielić partiami w termomiksie. Następnie przełożyć do dużej miski.

Następnie dodać:
4 jajka
pieprz i sól
suszone oregano, tymianek, bazylię, kminek
mąkę kasztanową, mąkę z tapioki,
mąkę kokosową


Musimy uzyskać gęstą konsystencję. Jak masa będzie za mokra to trzeba dodać więcej mąki kokosowej. Ma być wilgotna i łatwa do formowania. Można dodać też kawałki suszonych pomidorów lub inne ulubione składniki i przyprawy. Piec 35 min w 180° następnie ustawić funkcję grill i przyrumienić przez kilka minut.

Smacznego!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook