Kasztanowe gofry Paleo

3 października 20170
14716242_338278446522851_8952884072241141419_n-e1507024220793.jpg

Składniki:
100 gr mąki kasztanowej
2 łyżki czubate tapioki
2 duże lub trzy małe jajka
300 ml wody gazowanej
szczypta soli
4 łyżki oleju (dowolnego)
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1-2 łyżek erytrytolu
Opcjonalnie można dodać:
1 łyżeczka wanilii
1 łyżka karobu
1 łyżeczka cynamonu Cejlońskiego

Wykonanie:
Wszystkie suche składniki przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ucieramy z cukrem. Olej łączymy z wodą i suchymi składnikami. Miksujemy dodając żółtka. Na koniec łopatką mieszamy masę z białkami. Smarujemy tłuszczem gofrownice i smażymy ok.6 min.

Serwować z bitą śmietaną kokosową, owocami i syropem klonowym.

Można podać również w wersji wytrawnej z sadzonym jajkiem i boczkiem.

Smacznego!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook