Komosa ryżowa na mleku kokosowym z kurkumą i imbirem

30 grudnia 20170
IMG_20171230_084724_451-1280x1370.jpg

Komosa ryżowa na mleku kokosowym z kurkumą i imbirem

 

Składniki:

4 łyżki ugotowanej komosy ryżowej

3/4 szklanki mleka kokosowego lub owsianego

1/2 łyżeczki imbiru suszonego

1 mały banan

1/2 łyżeczki kurkumy

kilka rodzynek (opcjonalnie)

kilka orzechów włoskich

kilka płatków kokosowych

szczypta soli himalajskiej lub kłodawskiej

Zagotować mleko z rozgniecionym bananem i przyprawami, następnie dodać komosę i gotować jeszcze 3 minuty na małym ogniu. Podawać z pokruszonymi orzechami i płatkami kokosowymi. Można na koniec dodać jeszcze olej z wiesiołka lub lniany.

 

Smacznego!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook