Pomagam wrócić
do zdrowego życia

Nazywam się Natalia Miszczuk. Jestem certyfikowanym dietoteraupeutą oraz irydologiem. Ukończyłam szkolenia specjalistyczne w tych dziedzinach oraz regularnie uczestniczę w konferencjach dietetycznych. Systematycznie się doszkalam i rozwijam swoje umiejętności.

Swoją praktykę wzbogacam psychologią, medycyną chińską, ziołolecznictwem, oraz medycyną funkcjonalną. Dietoterapia pomogła mi poradzić sobie z własnymi problemami zdrowotnymi. Dzięki temu wiem – jak pomóc innym.

Jestem mamą dwójki rozbrykanych chłopców, którzy są dla mnie największą motywacją do działania. Moją pasją jest pieczenie najzdrowszych na świecie ciast i tortów. Niektórzy znają mnie jako CocoNat – blogerkę, autorkę oryginalnych receptur.

Jako dietoteraupeta staram się dogłębnie zrozumieć proces powstawania choroby każdego klienta. To co jemy, w 100% odpowiada za to, jak się czujemy. Nasz organizm wykorzystuje do funkcjonowania to, co podamy mu na talerzu. Niestety coraz częściej szkodzimy sobie jedząc produkty, którw wywołują stany zapalne i choroby w naszym ciele. Udajemy się do lekarza po poradę, a w zamian otrzymujemy środki, które “leczą“ tylko objawy, a nie przyczyny chorób powstających latami.

Wraz z moją rodziną przeszliśmy tę drogę. Pozbyliśmy się chorób, wobec których medycyna nadal jest bezradna.

Wiem, że jedzenie leczy. Pomaganie innym w powrocie do zdrowia i równowagi stało się celem mojego życia.

Zapraszam Cię do współpracy.

Nie jestem lekarzem. Moja wiedza jest oparta na specjalistycznych kursach, doświadczeniu i metodach sprawdzonych na samej sobie.
Porady dietoterapeuty nie mogą być traktowane jako substytut profesjonalnej porady lekarskiej. Każdy problem zdrowotny powinien być również skonsultowany z lekarzem.


Choroby nie tworzą ludzi, to ludzie tworzą choroby, a zdrowie zaczyna się na talerzu.


Jak pracuję?


W praktyce dietoterapeuty łącze wiele dziedzin, aby dogłębnie zrozumieć proces powstania choroby. Doradzam jak zdrowo odżywić ciało i umysł. Proponuję zmiany jadłospisu i stylu życia. Doradzam w zakresie diagnostyki niedoborów, alergii pokarmowych oraz innych schorzeń.

Każdy przypadek traktuję indywidualnie, ponieważ każdy z nas jest inny. Każdy rodzi się z innym kodem DNA, ma inną konstytucję (sposób funkcjonowania organów wewnętrznych: żołądka, wątroby, śledziony, jelit, nerek), ma odmienny potencjał fizyczny i różne nawyki żywieniowe. Różnimy się od siebie trybem życia, aktywnością, wiekiem i mamy różne problemy zdrowotne. Moje indywidualne podejście do każdego stwarza szczególne warunki do zaistnienia trwałej i szybkiej zmiany.

Metody, którymi się posługuję to m.in.
• analiza wyników badań krwi,
• badanie irydologiczne – odczytywanie stanu zdrowia z tęczówki,
• diagnozowanie z języka,
• coaching dietetyczny – nauka świadomego odżywiania, trening zdrowego życia.

Pomagam wyeliminować z pożywienia chemię, toksyny środowiskowe oraz wszystkie inne substancje negatywnie wpływające na organizm oraz powodujące stany zapalne. Efektem są widoczne zmiany w życiu pacjenta, wpływające na jego psychikę i lepsze samopoczucie, wygląd oraz na postrzeganie otaczającego świata.

Jako dietoterapeuta wspieram i motywuję, wydobywam i wzmacniam to, co w człowieku najlepsze.


Moja pasja


Moją pasją, oprócz pracy dietoteraupety i coacha, jest dekorowanie i pieczenie tortów bez glutenu, bez nabiału i bez cukru.

Pasja ta pojawiła się po tym jak zaczęłam sama szukać drogi do zdrowia, życia bez bólu i strachu o przyszłość.

Dowiedz się więcej o mojej pasji

Facebook