Smażony kalafior z rodzynkami

7 października 20170
17342570_419600098390685_5699038820337429177_n-e1507362284576.jpg

1 średni kalafior
2 łyżki oleju kokosowego
1 ząbek czosnku
100 ml mleka kokosowego
rodzynki (ilość wedle uznania)
garść wiórków kokosowych
sól, pieprz

Wykonanie:
Kalafior należy dokładnie umyć. Następnie odciąć twardą łodygę oraz liście. Różyczki kalafiora poszatkować nożem na drobne kawałki. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, następnie wrzucić kalafiora. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć ok. 7 min. Wycisnąć ząbek czosnku. Wszystko wymieszać dokładnie. Dodać mleko kokosowe, rodzynki. Wszystko jeszcze raz wymieszać. Dusić jeszcze 4 – 5 minut i na koniec dodać wiórki kokosowe.
I gotowe

Smacznego!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Facebook